Pocetak

Cijelo moje djetinjstvo bilo je sastavljeno od snova. Svi su snovi bili vezani za metke, automate.. Sjecam se da sam uvijek bio najjaci medju djecom, da su me se bojali svi. Nikada nisam volio policajce.

Moja prica je pocela upravo u policiji. Prosao sam neke kurseve. Zbog potrebe za novcem postao sam saobracajac. Sve do jednog dana. Cuo sam kako sef prica o ukradenoj ogrlici. Vrijednosti se ne mogu sjetiti sa sigurnoscu. Na zadatak je poslao svoja dva najbolja policajca. Vrijednost ogrlice je bila ogromna. Inace, ovdje u Parizu vlada neka negativna energija, neka negativna konkurencija izmedju policijskih postaja.

Svojevoljno sam se umijesao u posao. Otisao sam na mjesto odakle je ogrlica ukradena. Na zidu su pisala 4 znaka. Tesko je objasniti kako je svaki od njih izgledao. Preslikao sam ih na papir i odnio kuci. Sastavljao sam ih 3 dana i 3 noci da bih na kraju uspio sastaviti toranj. Vjerovatno ste svi culi za Eiffelov toranj.

U podnozju tornja je stajala ogrlica. Mislio sam da cu dobiti povisicu pa sam ogrlicu odnio sefu. Izbacen sam s posla.

Dan nakon toga zazvonio mi je telefon. To je bila prekretnica u mom zivotu. Zvao me muski glas bio je kratak: Adresa YY, dodji sam, razgovor za posao.

Dosao sam. Cekao sam pola staa, nakon toga se pojavio crni kombi sa zatamljenim staklima. Za mene je to bilo nestvarno, tako nesto jos nisam vidio ni na filmovima. Izasao je gospodin, iza njega 4 gorile sa automatima u rukama.
Prisao mi je i rekao. Prodji obuku TLN klana, postani detektiv. Sve sam shvatio. Ogrlica je bila test.

Nisam imao priliku reci ne, vec mi je grunuo u dzep papir okrenuo se i otisao.

Na papiru je pisalo citiram: “‘Vasi dokumenti su spaljeni. Vi se M44F. Nemate ime i prezime, nemate sliku, nemate proslost. Dodjite datuma 16. februara na adresu XX.”

Od tada pa do danas bio sam tacno 15 puta na ivici smrti, ranjen sam 9 puta, a ucestovao sam u 93 akcije. Ubio sam 12 ljudi. Surovo zvuci, ali nije. Sutra cu poceti sa prvom pricom.

M44F TLN

3 komentara

Komentariši