Druga akcija

Ova, kao i mnoge druge akcije o kojima cu pricati, tj. vecina njih nije bila poznata u svijetu kao ona prva, tj. nije bilo neke buke oko njih. TLN inace velikom vecinom radi ‘tihe’ akcije, tj. akcije koje placa pojedinac, za neke medjusobne obracune ili racune. Ovaj put smo radili nas trojica. Ja, M41D i M22L. Dobri momci, nekako sam se najprije s njima i sprijateljio. Kako da se izrazim, bili su manje puni sebe nego ostali.

Tezina: 400 000 dolara
Mjesto: Belgija

Spremili smo se za 2 dana i krenuli. Evo otprilike o cemu se radi. U nekim krugovima njihovog podzemlja, imaju valjda dvije struje. Ne sjecam s ekako treba, uglavnom cijela je frka bila oko partije pokera. Lik je pokraden za 3m$ i hoce pare nazad. Utjerivanje duga.

Dodjemo tamo, nadjemo se sa tim covjekom. On nam kaze sve sto zna, odmah smo imali adrese i sve. Pare je trebalo uzet od glavnog lika. Problem je bilo njegovo osiguranje, oko 30 dobro spremnih momaka. Znao sam da nam niko nije dorastao, ali je odnos 10:1 ogroman.
Napravli smo plan. Bio je Bozic. Nekako praznicna atmosfera, nadali smo se da ce uticati da se opuste svi. Popeli smo se na krov te vile. Odmah sam dosao u dodir sa prvim likom. Preporuceno nam je da ne ubijamo. Onesvijestio sam ga privjeskom pod naponom.

Prosli smo tu. M41D je izrezivao komad stakla kroz koji cemo uci (dio krova bio je staklen). Stajao sam na drugoj strani krova kad sam vidio kako dolaze 2 lika iz osiguranja. Dolazili su mu s ledja, potegli su pistolje, morao sam pucati. Imao sam prigusivac, tj. nismo se culi, to su bila moja prva ubistva. Poslije cu pricati kako se covjek osjeca nakon sto ubije.

Za to vrijeme je M22L cuvao strazu na desnom prilazu krova. Imali smo otvoren put u kucu. Bacili smo dimnu bombu i usli. Ja i M41D. M22L je ostao na krovu.
Usli smo, i na nase iznenadjenje nije bilo nikoga. Otvorila su se 4 mala otvora na 4 strane, i na nama su bila po 2 tacke laserske. Bili smo na meti. Malo sam glavu pokrenuo prema nazad sto je ukljucilo mali aparatic pricvrcen za kicmu. M22L je dobio signal i bacio jos jednu dimnu bombu. Brzo smo legli na pod i raznijeli sve oko sebe.

Poceli su se povlaciti. M22L nam je bacio uze i vratili smo se na krov. Bilo je zanimljivo gledati kako 20-25 ljudi bjezi u auta od nas trojice. Poslali su poneki pucanj prema krovu i otisli. Vjerujem da su mislili da nas je vise. Usli smo u kucu, pretrazili sve i nasli u podrumu veliku kockarnicu. Na blagajni je bio sef sa novcem. M41D inace strucnjak za sefove, otvorio je to. Trajalo je oko 40 sekundi otvaranje. M41D je danac. Nevjerovatno da neko tako inace miran i sutljiv, radi tako brzo neke stvari.
Bilo je 3,4m$. Uzeli smo 3m$ i otisli.

Vratili smo dug, isplaceni smo. Vise stvari sam naucio. Prvo da je najbolje napasti odzgo. I drugo, da nije lagano ubiti covjeka. Poslije sam to izbjegavao sto vise. Detektivi NISU hladnokrvne ubice kao sto to neki misle. U ovoj akciji sam ubio dvojicu da bih kolegi spasio zivot. A u svim ostalim akcijama morao sam ubiti samo jos 10 puta. Kazem samo, jer se to iance desava cesto u ovom poslu. Da sam vise volio da ubijam, ako se to uzopce moze voljeti, vjerovatno bih jos radio svoj posao…

M44F TLN

2 komentara

Komentariši