Nastavak 3. akcije

Prvo da se izvinem svima jer nisam pisao, imao sam nekih problema. Sad je sve OK (valjda) pa cu nastaviti pricati o akcijama koje sam svojevremeno odradjivao…

Vec sad mi je cudno samo 20 dana od posljednjeg texta, neki cudan osjecaj prodje kroz moje tijelo kad procitam kako je sve to nekad izgledalo… Nadam se da cu jednom moci kad ostarim uzeti sve ovo kad kompletiram, i citati…

Nastavak 3. akcije desio se 2 sedmice nakon ovoga. M32K bio je zaista u teskom stanju. Sjecam se da mi je govorio: Pusti se ovog posla, granica izmedju ove i one strane je veoma tanka. Tanja od onog sto covjek moze zamisliti. Sad si bogat, precizan i glavni, sad si donji zbog nekog kretena.
Govorio je na maternjem engleskom, koji tad nisam previse dobro znao, ali sam shvatio sustinu.

Ipak nakon 8 dana ljekarske njege M32K je bio na nogama. Zaboravio je sve price, poceo je trenirati s nama. Za to vrijeme planirali smo nastavak ove akcije.
Na srecu sef je dobio preko tog druga koji je ranjen ime i prezime momka kojeg trebamo, pa smo razvili novi plan da ga uhvatimo nevezano za tu bazu, a povratak u bazu je bio samo alternativa.

Saznali smo da za 4 dana ima sastanak sa jednim Mexikancem vezano za neku marihuanu ili sta vec. Sefov prijatelj ka nije zelio, htiop je samo osvetu, a najbolja se sastojala u tome da se ih prijavimo muriji. Nismo voljeli suradjivati sa murjacima ali ovo je bilo naredjenje.

Sastanak se odrzao u jednom meksickom restoranu. Nas trojica smo jeli 2 stola od njih. Cekali smo pravi trenutak. Dok su narucivali i bili zaokupljeni pricom s konobarom okrenuli smo laptop prema njima i ispalili im u noge 2 injekcije. Ne mogu se sjetiti kako se zvala smjesa koju smo im ubrizgali ali pogodak nije bio bolan. Nakon par minuta su bili nadrogirani, gotovo ludi.

Javili smo porukom M55C.u da zove muriju. Napravio je anonimni poziv s govornice, dao adresu sastanka i rekao ko je tamo. Mi smo se lagano pokupili i otisli iz restorana.

Akcija je bila uspjesna, nisu se opirali muriji, cak us im sve rekli. Nakon 5 dana u novinama je izasao text o hapsenju velikog dilerskog kruga, jednostavno su rasformirani…

Uskoro 4. akcija..

M44F TLN

1 komentar

Komentariši